Латинська назва хурми — Diospyros має грецьке походження і перекладається як «Їжа богів», або «Божественний вогонь», розповідає НВ.
Багато видів хурми мають їстівні плоди, тому дерева і чагарники культивуються в багатьох країнах Євразії, а також в США і Австралії.
Хурму можна їсти свіжою, в’яленою, робити різні десерти, варення, салати, а також виготовляти вино, сидр і пиво
Хурму відносять до листопадних або вічнозелених дерев і кущів сімейства Ебенові.
Деякі вважають, що хурма — це фрукт, але насправді хурма — це ягода. Плоди хурми великі, м'ясисті, розміром із середнє яблуко. Хурма дозріває в кінці осені і може залишатися на деревах до зими.
Інформацію взято з сайту https://wz.lviv.ua/news 28.11.2023 12:49
Комментариев нет:
Отправить комментарий